• INICIO
  • ACERCA DE CCL
    • VISIÓN Y MISIÓN
    • GOBIERNO CORPORATIVO
    • SEDES
    • APROBACIONES/CUMPLIMIENTO
    • MEMBRESÍAS Y AFILIACIONES
  • EXPERIENCIA
    • SOLUCIONES PARA LOSAS
    • POST-TENSADO
    • PREFABRICADO
    • REPARACIÓN Y REFORZAMIENTO
    • APOYOS PARA ESTRUCTURAS
    • GEOTÉCNICA
  • ESTRUCTURAS
    • EDIFICIOS
    • PUENTES
    • CONTENCIÓN
    • TURBINAS
    • ESTADIOS
    • PAVIMENTO DE LOSAS DE HORMIGÓN A NIVEL DEL SUELO (SOG)
  • SECTORES
    • COMERCIAL
    • RESIDENCIAL
    • SALUD
    • EDUCACIÓN
    • INDUSTRIAL
    • CENTROS COMERCIALES
    • CENTROS DE RECREACIÓN
    • TRANSPORTE E INFRAESTRUCTURA
    • MEDIO AMBIENTE
    • ENERGÍA Y SERVICIOS PÚBLICOS
  • DESCARGAS
    • FOLLETOS
    • ARTÍCULOS
    • Videos
    • CASOS DE ESTUDIO
  • RECURSOS HUMANOS
    • CCL NOSOTROS
    • OFERTAS DE EMPLEO
  • CONTÁCTENOS

Cais Office, Lisbon, Portugal

The Cais Office development is situated on the prestigious Parque de Nações site in Lisbon, between Oceanário de Lisboa and Pavilhão do Conhecimento. With a total area of 4,400 m2, the building represents an investment of approximately 15 million euros.

It was conceived by architectural consultants Broadway Malyan, who were required to design a building which adhered to very stringent environmental and energy-saving criteria specified by the client. Using state-of-the-art materials and innovative technical solutions, they have created a structure that is environmentally friendly and energy efficient.

According to Margarida Caldeira, head of Broadway Malyan Portugal, ‘our aim was to design a building that would stand out for its intrinsic architectural and design qualities.’

The specification issued by the client included requirements for high levels of transparency and solar control to the east and west elevations. In accordance with this, the building features tinted/fritted glass louvres along the length of the structure.

Visually, Cais Office suggests a glass box encased in a white concrete frame supported by a black stone base. The building features three floors above street level and a two-storey underground car park with space for 118 vehicles.

In order to create the long, uninterrupted spans of open office space required by the client, CCL slabs were used and provided the ideal solution by removing the need for any interior concrete walls, pillars or beams.

The completed floors had a maximum depth of 30 cm. These were achieved using an unbonded system incorporating XU15 anchors with 15.2 mm strand.

 

  • Download Case Study
  • VOLVER ATRÁS
  • Cais Office

    CONTÁCTENOS

    CCL
    Unit 8 Millennium Drive
    Leeds
    LS11 5BP
    United Kingdom

    T: +44 (0)113 270 1221
    E: enquiries@cclint.com

    PÓNGASE EN CONTACTO