• INICIO
  • ACERCA DE CCL
    • VISIÓN Y MISIÓN
    • GOBIERNO CORPORATIVO
    • SEDES
    • APROBACIONES/CUMPLIMIENTO
    • MEMBRESÍAS Y AFILIACIONES
  • EXPERIENCIA
    • SOLUCIONES PARA LOSAS
    • POST-TENSADO
    • PREFABRICADO
    • REPARACIÓN Y REFORZAMIENTO
    • APOYOS PARA ESTRUCTURAS
    • GEOTÉCNICA
  • ESTRUCTURAS
    • EDIFICIOS
    • PUENTES
    • CONTENCIÓN
    • TURBINAS
    • ESTADIOS
    • PAVIMENTO DE LOSAS DE HORMIGÓN A NIVEL DEL SUELO (SOG)
  • SECTORES
    • COMERCIAL
    • RESIDENCIAL
    • SALUD
    • EDUCACIÓN
    • INDUSTRIAL
    • CENTROS COMERCIALES
    • CENTROS DE RECREACIÓN
    • TRANSPORTE E INFRAESTRUCTURA
    • MEDIO AMBIENTE
    • ENERGÍA Y SERVICIOS PÚBLICOS
  • DESCARGAS
    • FOLLETOS
    • ARTÍCULOS
    • Videos
    • CASOS DE ESTUDIO
  • RECURSOS HUMANOS
    • CCL NOSOTROS
    • OFERTAS DE EMPLEO
  • CONTÁCTENOS

British Museum, London, UK

Inadequate exhibition space and scattered conservation facilities prompted the redevelopment of buildings on the British Museum site in Bloomsbury, London, for display, conservation and storage purposes.

Four storeys, approximately 60 per cent of the new 18000 m2 facility, were constructed underground to minimise impact, and four three-storey steel frame pavilions will be located above ground level.

The basement was formed with 900/600 mm hard/firm secant pile walls installed up to a 15 m excavated depth over the full area of the site. Three levels of temporary propping were required for the substructure.

CCL was called in to advise on the application and maintenance of the loads required to be applied to the props. The company supplied 87 no. flat jacks, and carried out their installation, jacking and grouting.

 

  • Download Case Study
  • VOLVER ATRÁS
  • British Museum

    CONTÁCTENOS

    CCL
    Unit 8 Millennium Drive
    Leeds
    LS11 5BP
    United Kingdom

    T: +44 (0)113 270 1221
    E: enquiries@cclint.com

    PÓNGASE EN CONTACTO