• INICIO
  • ACERCA DE CCL
    • VISIÓN Y MISIÓN
    • GOBIERNO CORPORATIVO
    • SEDES
    • APROBACIONES/CUMPLIMIENTO
    • MEMBRESÍAS Y AFILIACIONES
  • EXPERIENCIA
    • SOLUCIONES PARA LOSAS
    • POST-TENSADO
    • PREFABRICADO
    • REPARACIÓN Y REFORZAMIENTO
    • APOYOS PARA ESTRUCTURAS
    • GEOTÉCNICA
  • ESTRUCTURAS
    • EDIFICIOS
    • PUENTES
    • CONTENCIÓN
    • TURBINAS
    • ESTADIOS
    • PAVIMENTO DE LOSAS DE HORMIGÓN A NIVEL DEL SUELO (SOG)
  • SECTORES
    • COMERCIAL
    • RESIDENCIAL
    • SALUD
    • EDUCACIÓN
    • INDUSTRIAL
    • CENTROS COMERCIALES
    • CENTROS DE RECREACIÓN
    • TRANSPORTE E INFRAESTRUCTURA
    • MEDIO AMBIENTE
    • ENERGÍA Y SERVICIOS PÚBLICOS
  • DESCARGAS
    • FOLLETOS
    • ARTÍCULOS
    • Videos
    • CASOS DE ESTUDIO
  • RECURSOS HUMANOS
    • CCL NOSOTROS
    • OFERTAS DE EMPLEO
  • CONTÁCTENOS

Beirut Tower, Beirut, Lebanon

Beirut Tower is a 25-storey residential development on Beirut’s sea front. This luxurious multi-storey building has a construction area of around 50,000 m2 with an average floor area of approximately 2,000 m2.

Originally, the slabs on the project were designed as 400mm-thick, reinforced concrete units incorporating infill blocks; and drop beams across long spans and in areas of special geometry. The CCL team carried out a value engineering exercise and proposed an alternative solution consisting of a two-way post-tensioned slab using the CCL bonded flat-slab system. This resulted in a reduction of slab thickness to 250mm and the elimination of most of the drop beams, creating a more spacious, flexible interior.

The amount of passive reinforcement required in the slabs was also significantly reduced to produce cost savings and accelerate fixing times. A casting cycle of 10 days per level was achieved, ensuring that the building was completed ahead of schedule, to the delight of both the contractor and the developer.

CCL Slabs not only reduced material content and construction time, they also enabled the creation of an additional storey within the original design. Thinner slabs reduced the overall building height to accommodate an extra floor within the same building envelope required by local planning regulations.

 

  • Download Case Study
  • VOLVER ATRÁS
  • Beirut Tower

    CONTÁCTENOS

    CCL
    Unit 8 Millennium Drive
    Leeds
    LS11 5BP
    United Kingdom

    T: +44 (0)113 270 1221
    E: enquiries@cclint.com

    PÓNGASE EN CONTACTO